Bejelentés


Masszázs-Csontkovácsolás Masszázs mellékhatások nélkül! Egészség


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Nevetés=gyógymód

A nevetés egy elfelejtett természetes gyógymód!

  

 

Egyes kutatók szerint lehet, hogy a nevetés a legjobb orvosság. Vajon milyen érvek szólnak ez ellen, illetve mellette?

Pszichológusok, pszichiáterek és neurológusok vizsgálták a kérdést, és abban egyetértenek, hogy a nevetés jó dolog, de abban már nem mindenki ért egyet, hogy maga a nevetés folyamata okozza a kedvező változásokat.

A jó humorérzék, a pozitív hozzáállás és a család, a barátok támogatása szintén szerepet játszik. Mi is történik, amikor nevetünk? Számos élettani változás megy végbe a szervezetben. Arcunk és testünk izmai megnyúlnak, pulzusszámunk és vérnyomásunk emelkedik, szaporábban vesszük a levegőt, amitől több oxigén jut a szövetekbe.

A nevetés előnyeiben hívők szerint egy-egy jó kacagás felér a testmozgással, a legjobb persze a kettőt együtt gyakorolni. Egy szakértő szerint egyperces nevetés 10 perc evezőpadon történő edzésnek felel meg.

Mivel a stressz gyengíti az immunrendszert, a nevetés minden bizonnyal erősíti; megemeli a szervezet fertőzés ellen termelt antitestjeinek számát, állítják az elmélet hívei.

Végeztek kísérleteket cukorbetegekkel is. Egy 19 főn lefolytatott kísérlet szerint a humoros színdarabok vagy filmnek nézése után esik a vércukorszint. Jó hatással van a nevetés az alvásra, és egyesek szerint a fájdalomcsillapításban is szerepe van.

A kételkedők szerint nem folytattak még le széles körű és nagy létszámú kísérleteket a fentiek igazolására. Szerintük nem világos, hogy például a nevetés fiziológiai hatásai miben különböznek a sikításéitól.

A nevetéskutatás egyik legnagyobb problémája az, hogy nem lehet kellően szétválasztani az okot az okozattól. Lehet, hogy egy kísérlet kimutatja, hogy azok, akik sokat nevetnek, ritkábban betegszenek meg. Ugyanakkor azonban ennek oka az is lehet, hogy aki egészséges, többet nevet.

A nevetés társadalmi folyamat, az ember ritkán nevet önmagában. Az egészségre gyakorolt előnyös hatásokat valószínűleg inkább a társaság okozza, egészséges, jó kapcsolat a barátokkal és a rokonokkal. Függetlenül attól, valóban javítja-e az egészségi állapotot, a nevetés jó dolog, vitathatatlanul hozzájárul az életminőség javításához.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!